tirsdag den 18. maj 2010

Avls godkendte Racehunde
Dansk Kennelklub også kaldet DKK er elsket af rigtig mange i hundeverdenen. DKK anses for at være et kvalitetsstempel når man skal ud og købe hund. Men hvis man nu kigger systemet ordenligt efter i sømmene er virkeligheden en noget anden. For at få sin hund godkendt til avl skal den have en førsteplads til en udstilling. Men kravene på en udstilling handler efterhånden kun om udseendet og kun meget lidt om hvordan hunden har det fysisk. Med andre ord så accepterer man fra DKK at der efterhånden er blevet avlet sygdomme ind i næsten alle racer. TV2 lavede sidste år en udsendelse om disse hunde og påviste bla. At der kun findes 50 forskellige gener i hunden king charles spaniel. Den har samtidig fået en sygdom der betyder at kraniet er for lille til hjernen.
I min verden er det her dyreplageri på niveau med afbrænding af en hamster. Man accepterer simpelthen at de dyr man vælger at sætte til verden skal leve hele deres liv med sygdomme bare så de kan tilfredsstille vores øje. Det er sygt på den måde at prøve og påtage sig en rolle som gud.
Jeg ved ikke hvor filmen er knækket for disse mennesker, der for mange år siden fik deres første hund og elskede det søde lille dyr, men på et eller andet tidspunkt er de blevet så pengegriske at de kan se igennem fingre med hvordan hunden har det mens den lever. Jeg synes det er et problem der skal tages meget alvorligt for hvis der ikke snart bliver rettet op på det vil vi snart ikke længere kunne finde en rask hund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar