tirsdag den 18. maj 2010

Skal kamphunde forbydes.
Ja hvorfor ikke. Der er jo rigtig mange stemmer i det.
Men hvis du spørger om det er en god ide, er svaret et helt andet. Jeg er helt enig i at der er et problem der skal løses, men et forbud vil kun ramme de forkerte.
En ting man skal huske er at der desværre er visse mennesker der ønsker at deres hunde skal i kamp og en af deres træningsmetoder er at ”fodre” deres kamphund med familiehunde i den lokale park. Men det er vigtigt at forstå at det sjældent er hunden der skal bebrejdes, da den jo kun lystrer sin ejer.
Fejlen står for det meste i den anden ende af linen og han er højst sandsynligt ret ligeglad med om der kommer et forbud. Enten bliver han ved med at have en kamphund af de omdiskuterede 13 racer eller også anskaffer han sig bare en ny hund af lovlig race han kan gøre til kamphund. Så er der mange der siger ja men de hunde der er tale om nu, har et firkantet bid og deres skader er meget større end de er ved mange andre racer. Jeg har to ting at sige til dette.
For det første så har rottweileren også et firkantet bid. Det er der også nogen af de racer der kommer til at komme i fremtiden der har. For det andet synes jeg det virker temmelig tåbeligt at løse et problem halvt. Jeg mener hvad så med dem der godt nok skal arbejde lidt mere for at forvolde ligeså stor skade, men som stadig er lovlige. Jeg ved godt at man ikke kan forbyde schæfere osv. som vil blive brugt igen ligesom de gjorde i 90erne, men var det så ikke en ide at gøre noget andet, som løser problemerne både nu og i fremtiden. Personligt mener jeg ikke man behøver at opfinde den dybe tallerken, mange politikere har tit kaldt disse dyr for våben og siger at det er derfor de skal forbydes. Hvorfor så ikke lave en lov der minder om våbenloven og lade den gælde for alle hunde ejere. Med andre ord man skal have en tilladelse for at have en hund. For at få tilladelsen skal man leve op til nogen krav, ligesom man skal hvis man vil have et våben. Et forbud vil ramme en hel masse mennesker der fået en Muskelhund fordi de faktisk er glad for den, som går til træning og går op i sin hund. Nogen spørger hvorfor man frivilligt vælger at få en ”dræberhund”. Fordi den, med den rigtige træning, bliver en rigtig dygtig hund og så er det samtidig nok den mest trofaste hund man kan få.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar